Воскресенье, 19.05.2024, 08:26
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика
Головна » 2016 » Февраль » 8 » Виконуючи доручення громади
14:52
Виконуючи доручення громади

Уряд вже другий рік займається урізанням рівня життя населення. Здавалося б, у державний бюджет-2016 закладено зростання мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Але яким чином буде покриватися зростання витрат з держскарбниці? Компенсовані вони будуть за рахунок якості життя людей. Адже за час роботи цього уряду ціни на речі першої необхідності зросли і продовжують зростати в геометричній прогресії.  Карлівську міську раду обурює, що частина витрат перекладається на місцеві бюджети. Це означає, що місцева влада змушена зробити непростий вибір: здійснювати виплати на соціальні програми або фінансувати розвиток інфраструктури міста.

Враховуючи дане становище справ міська рада не залишається осторонь проблем, які лягли на плечі соціально незахищених жителів територіальної громади міста Карлівка, тому на 2016 рік з міського бюджету заплановано цілий ряд соціальних видатків. Так на попередніх сесіях міської ради були прийняті рішення про передачу до районного бюджету субвенції в сумі 487,1 тис. грн. Це стало можливе за тісної співпраці з районною радою. Дані субвенції будуть спрямовані за такими соціальними напрямками, а саме: на оплату харчування дітей учасників АТО в дошкільних навчальних закладах міста Карлівка виділено 100  тис. грн.; на фінансування районної програми «Турбота» міською радою було виділено та спрямовано  163 тис. грн.  з них: - 10 тис. грн. для  Карлівської районної організації  ветеранів війни в Афганістані; - 45  тис. грн. - на придбання канцелярських товарів для УП СЗН Карлівської  РДА і 108 тис. грн. для оплати громадських робіт на час оформлення субсидій УП СЗН Карлівської  РДА; також  виділено 50 тис. грн. для фінансування районної програми розвитку футболу на 2013-2016 роки (Районній спортивній громадській організації федерації футболу Карлівського району). Міська рада не залишила поза увагою  дитячі дошкільні навчальних закладах       м. Карлівки та виділили кошти для проведення поточних ремонтів в сумі 16,2 тис. грн.; на  утримання закладів позашкільної освіти було спрямовано 67,8 тис. грн.; виділено 56 тис. грн. для придбання путівок на оздоровлення в заміських таборах влітку 2016 року дітей соціально-вразливих категорій шкільного віку.

На 2016 бюджетний рік міською радою заплановано виділення коштів безпосередньо із міського бюджету на фінансування нових та уже існуючих соціальних програм: підвезення школярів до навчальних закладів міста  в сумі 123, 9 тис. грн.; на капітальний ремонт віконних прорізів в ДНЗ № 3 м. Карлівка закладено кошти в сумі 44 тис. грн. та заплановано 30 тис. грн. для закупівлі дитячих ліжок для ДНЗ № 6 м. Карлівка; виділено кошти на соціальну програму забезпечення окремих категорій громадян м. Карлівка безкоштовним перевезенням у міському автомобільному транспорті загального користування в сумі  15,5 тис. грн., цього року міська рада виділила кошти у сумі 20  тис. грн.  для реалізації міської Програми з підтримки індивідуального житлового будівництва в м. Карлівка «Власний дім» на 2016 рік. Також вже другий рік поспіль працює соціальна програма підтримки учасників АТО, на яку виділено кошти в сумі 300 тис. грн. На третій сесії сьомого скликання міською радою було прийнято міську програму «Обдарована дитина» на 2016-2017 роки, на яку заплановано кошти в сумі 16 тис. грн. для преміювання та стимулювання підростаючого покоління міста Карлівка до навчання, спорту та культури, також продовжує працювати  соціальна «Забезпечення власним житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа» на яку у 2016 році виділено 100 тис. грн.

Сподіваємося на те, що така фінансова підтримка жителів нашого міста, хоча б незначною мірою зніме соціальну напругу, у такий нелегкий час змін, які проходять в нашій державі та полегшить їхнє і так не просте життя.

Переглядів: 745 | Додав: Kmr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Наш канал Youtube
Онлайнтрансляції
"Теплі" кредити
Відкрите місто
Валюта
Copyright MyCorp © 2024