Четверг, 16.05.2024, 07:00
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика
Головна » 2017 » Январь » 20 » Урочистості до Дня Соборності та Свободи України
13:28
Урочистості до Дня Соборності та Свободи України

День Соборності – це свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки в єдину Українську державу. Саме з цієї події розпочався відлік новітньої історії. 

Напередодні свята  в Карлівці біля пам'ятного знаку Тарасу Шевченку відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Соборності та Свободи України.

Про сторінки історії нашої держави, які стали підґрунтям становлення незалежної соборної демократичної України розповіла присутнім вчитель історії ЗОШ № 4 Світлана Корнійчук. У своєму виступі вона згадала 22 січня 1919 року, коли було ухвалено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської народної республіки, зазначивши, що цей день навічно вкарбувався в історію України величезним святом – Днем Соборності. Не оминула  і сумні події сьогодення, згадавши українських військових, які захищають цілісність і соборність України, беручи участь у антитерористичній операції на сході нашої держави.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку Тарасу Шевченку та хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих за свободу та незалежність України.

  

  

Переглядів: 412 | Додав: Kmr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Наш канал Youtube
Онлайнтрансляції
"Теплі" кредити
Відкрите місто
Валюта
Copyright MyCorp © 2024