Четверг, 16.05.2024, 18:22
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика
Головна » 2017 » Январь » 20 » Після освячення води карлівчани смакували кулішем з м’ясом та пиріжками (фото + відео)
09:04
Після освячення води карлівчани смакували кулішем з м’ясом та пиріжками (фото + відео)

На Водохреща природа іноді дивувала нас несезонним теплом, але цього року зима таки порадувала хрещенськими морозами. Як і годиться справжнім вірянам, 19 січня карлівчани святили воду в церквах.

Вперше в Карлівці відбулося святкове освячення води  з берега міського пляжу, де цього дня зібралося багато охочих приєднатися до обряду. Священнослужитель Свято-Пантелеймонівської церкви  отець Богдан провів святкове богослужіння, попросивши Бога, щоб освячена вода принесла людям здоров’я, злагоди, душевного спокою, мирного неба над головою.

Перший заступник міського голови Сергій Тарасовський, вітаючи усіх з Водосвяттям, запевнив, що міська рада і надалі буде надавати всіляку допомогу, аби на Карлівській землі збереглися найкращі традиції, які б передавалися із покоління в покоління.

Після богослужіння карлівчани із задоволенням скористалися можливістю долучитися до дійства освячення води, а в ополонку-купіль, яку підготували заздалегідь, почали пірнати і літні чоловіки, і молоді жінки, і навіть діти, адже вважається, що людина, яка занурилася цього дня в ополонку, цілий рік буде здоровою.  Напевно, так воно і є, адже серед присутніх, крім тих, хто в крижану воду наважився зануритися вперше у житті, були й «моржі» з багаторічним стажем.

Приємним сюрпризом цього дня для карлівчан та гостей міста стало частування ароматними пиріжками та справжнім козацьким кулішем із м’ясом, який всім без винятку прийшовся до смаку. Тож церковно-народне свято всі присутні закінчували у піднесеному настрої. 

  

  

  

 

 

Переглядів: 532 | Додав: Kmr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Наш канал Youtube
Онлайнтрансляції
"Теплі" кредити
Відкрите місто
Валюта
Copyright MyCorp © 2024