Пятница, 17.05.2024, 01:28
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика
Головна » 2017 » Апрель » 18 » Карлівка радо вітала гостей та учасників 14 фестивалю "Воскресни, писанко!"
12:49
Карлівка радо вітала гостей та учасників 14 фестивалю "Воскресни, писанко!"

Серед українських народних свят одним із найбільших і найурочистіших є Великдень - Світле свято Христового Воскресіння. Це свято багате на церковно-обрядові і народні звичаї. Підтримати, зберегти традиційну пасхальну спадщину – поставили за мету організатори та учасники фестивалю народної творчості у рамках обласного свята «Воскресни, писанко!».

Вже вкотре  у Великодній понеділок на Карлівську землю завітали майстри та умільці з багатьох куточків України для творчого спілкування, обміну досвідом, ярмаркування та святкування.

Перед урочистим відкриттям фестивалю карлівчани та гості міста мали змогу помилуватися розмаїттям творчих доробків наших земляків. В експозиції вернісажу також були представлені роботи майстрів з Полтавщини та інших регіонів країни. Відвідувачі залюбки робили селфі на фоні картин, витинанок, вишитих ікон, пасхальних композицій та охоче придбавали прикраси з бісеру, вишиванки, м’які іграшки, вироби з глини, воску та дерева.

А в тематичних майстер-класах усі бажаючі з непідробним задоволенням вчились власноруч виготовляти вітальні листівки та інші великодні доробки з різних матеріалів із застосуванням різноманітних художніх технік. Крім того кожен міг спробувати себе у писанкарстві під керівництвом місцевих майстрів, які залюбки знайомили присутніх з технікою розпису, з різноманітними зразками та орнаментом оздоблення писанки.

Із вітальним словом звернувся благочинний Карлівського округу отець Олег, міський голова Олександр Наконечний, народний депутат України Андрій Река, голова районної ради Петро Світлик, голова райдержадміністрації Сергій Костенко, директор обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Полтавської обласної ради Дмитро Соколов. В промові кожного із виступаючих лунали слова шани та великої вдячності на ім’я карлівського писанкаря Ігоря Ніколаєвського, справу якого продовжують наразі його численні учні та послідовники. Міський голова Олександр Наконечний зазначив, що це свято - відродження та примноження давніх традицій українського народу.

Під час урочистостей постійних учасників фестивалю було нагороджено подяками та грамотами. А свято продовжилося великою концертною програмою. Лунали народні пісні у виконанні учасників художньої самодіяльності району, своїми виступами радували глядачів і творчі колективи з Полтави, Кобеляк та Чутова. Студенти Полтавського педагогічного університету влаштували показ колекції українського національного одягу.

Фестиваль народної творчості вдався на славу! Найімовірніше, з порожніми руками зі свята ніхто не пішов. А те, що пішли в гарному настрої – сумніву не підлягає.

  

  

  

  

  

  

Переглядів: 541 | Додав: Kmr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Наш канал Youtube
Онлайнтрансляції
"Теплі" кредити
Відкрите місто
Валюта
Copyright MyCorp © 2024