Воскресенье, 19.05.2024, 08:57
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика
Головна » 2016 » Февраль » 15 » День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
16:24
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 

 Цього ж дня у місті Карлівка біля пам’ятного знаку Воїнам Інтернаціоналістам Карлівського району відбувся урочистий мітинг з покладанням квітів за участю воїнів-інтернаціоналістів, міського голови Олександра Наконечного та голови Карлівської районної ради Петра Світлика представників влади і трудових колективів підприємств, установ, організацій, жителів міста. Які зібралися на мітинг, щоб скласти данину шани мужнім нашим землякам учасникам бойових дій на території інших держав.

Указом Президента України №180/204 від 11 лютого 2004 року, щорічно 15-го лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав «День пам’яті». Саме в цей день святкують річницю під час якої були виведені радянські війська з Афганістану в 1989 році.

З нагоди урочистого святкування Дня вшанування  учасників бойових дій, біля пам’ятного знаку Воїнам Інтернаціоналістам Карлівського району, збираються ветерани та близькі загиблих, аби вшанувати солдатів та офіцерів які з честю виконували свій службовий обов’язок в горах Афганістану. В спецопераціях у  Афганістані прийняли участь 160 тисяч українців, з них  3360 не повернулися додому.  

Звертаючись до присутніх, голова Карлівської районної ради Петро Світлик зазначив, що День вшанування учасників бойових дій на території інших держав нагадує про уроки, пов’язані з війною в Афганістані, зокрема про непоправні втрати серед наших співвітчизників та афганських громадян, про горе матерів, які втратили синів, про нечуваний героїзм і самовідданість солдатів і направлених цивільних осіб у Афганістан, що з честю й гідністю виконували свій обов’язок. Наші воїни-інтернаціоналісти зуміли гідно пройти крізь безліч випробувань, сформували ціле покоління мужніх і загартованих людей. Сила волі, цілеспрямованість, громадянська активність, патріотизм та енергія цих ветеранів у 80-х і в 90-х роках XX століття були потрібні нашій країні. Затребувані вони й нині підчас війни на сході нашої країни.

Під час урочистого мітингу було вручено почесні грамоти, медалі  та інші відзнаки від облдержадміністрації, обласної та районної рад

Грамотами обласної організації ветеранів Афганістану були нагороджені:

  • Марюхніч Віктор Леонідович
  • Щербань Віктор Миколайович
  • Бутирін Микола Анатолійович

Грамотами обласної державної адміністрації були нагороджені:

  • Удовиченко Олександр Олексійович
  • Копилець Федір Федорович

              Медалями Полтавської обласної організації ветеранів Афганістану за мужність та активну громадську діяльність   були   нагороджені:

  • Ловушко Андрій Іванович
  • Зябралов  Іван Іванович
  • Усіченко Анатолій Тимофійович
  • Котелевський Олександр Костянтинович
  • Шуть Микола Євгенійович

        За вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, подяки від районної державної адміністрації та районної ради вручалися воїнам-інтернаціоналістам.

 

Переглядів: 561 | Додав: Kmr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Наш канал Youtube
Онлайнтрансляції
"Теплі" кредити
Відкрите місто
Валюта
Copyright MyCorp © 2024