Четверг, 02.05.2024, 17:57
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика
Головна » 2017 » Март » 17 » Земля для карлівських атошників – «місія нездійсненна»?
15:10
Земля для карлівських атошників – «місія нездійсненна»?

В Україні всі учасники АТО мають право на отримання земельної ділянки. Але, як виявилося, домогтися виділення паю проблематично. На практиці мають місце непоодинокі випадки безпідставного затягування органом Держгеокадастру прийняття рішення щодо надання дозволів, внаслідок чого зацікавленій особі не надають ані дозволу на розроблення документації із землеустрою, ані мотивованої відмови у його наданні.

Не є виключенням і Карлівський район. Наразі 99 учасників АТО нашого району звернулися із заявами на отримання земельних ділянок. І якщо в місті питання, хоч і повільно, але вирішується, то в сільських радах цей процес затягується. За інформацією відділу держгеокадастру в Карлівському районі, проблема полягає у вичерпному резерві земель сільськогосподарського призначення державної власності, які можуть бути передані у власність.

За словами учасників АТО Карлівського району, така інформація не відповідає дійсності, адже землі все ж таки надаються, тільки чомусь атошникам з інших районів. В цьому карлівські активісти вбачають спекуляцію з земельними наділами. Про це йшлося на мирній акції з відстоювання законних прав учасників АТО, яка відбулася 17 березня біля приміщення відділу держгеокадастру в Карлівському районі. Подолати «бюрократичну машину» поодинці неможливо, тому, згуртувавшись, карлівські атошники рушили до райдержадміністрації з вимогами провести моніторинг з виявлення земель, придатних до резервування для передачі у власність учасникам АТО та сприяти процесу оформлення документації з землеустрою.

Питання отримання земельних ділянок учасниками АТО пообіцяв підняти міський голова Олександр Наконечний під час засідання Ради регіонального розвитку, яке відбудеться в Києві 20 березня під головуванням президента України Петра Порошенка. Саме на цьому засіданні, серед іншого, буде розглядатися питання про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції.

  

  

 

Переглядів: 532 | Додав: Kmr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Наш канал Youtube
Онлайнтрансляції
"Теплі" кредити
Відкрите місто
Валюта
Copyright MyCorp © 2024