Понедельник, 29.04.2024, 06:10
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика
Головна » 2017 » Март » 24 » Відбулася сімнадцята сесія міської ради (+відео)
11:35
Відбулася сімнадцята сесія міської ради (+відео)

Передувало засіданню 17 сесії міської ради засідання спільних комісій, на якому депутати обговорили усі питання порядку денного та надали свої рекомендації.

На пленарне засідання 17 сесії міської ради сьомого скликання прибуло 24 депутата міської ради. При затвердженні порядку денного, враховуючи пропозиції засідання постійних комісій, були виключені питання щодо припинення повноважень депутата Карлівської міської ради Шеремета В.О. та питання щодо звернення до Полтавської обласної ради про передачу Карлівської дільниці «Полтававодоканал». Натомість було внесено питання про надання дозволу на торгівлю с/г продукцією по вул. Незалежності.

По першому питанню порядку денного доповідав депутат обласної ради Ігор Горжій, який поінформував присутніх про свою роботу по округу за рік.

Після цього депутати затвердили протокол громадських слухань щодо встановлення реконструйованого пам’ятника М.В. Підгорному та надали згоду на його встановлення.

За результатами таємного голосування депутатами було прийнято рішення про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Милькової Л.О.

Міський голова Олександр Наконечний запропонував кандидатуру депутата міської ради Валерія Намолова на посаду секретаря. За результатами таємного голосування претендент не був обраний.

Депутати міської ради від фракції «Батьківщина» заявили про відмову в подальшої участі у засіданні і покинули приміщення. На це міський голова Олександр Наконечний заявив, що вважає дії депутатів від фракції «Батьківщина» безвідповідальними, так як на порядку денному засідання 17 сесії міської ради стоїть багато важливих питань, які потребують невідкладного розгляду.

Далі депутат міської ради Вікторія Матяш запропонувала на посаду секретаря міської ради кандидатуру Стовбуна О.Л., надавши рейтинговий список депутатів, які підтверджують висунення кандидата. За результатами таємного голосування претендент також не був обраний.

Повторне внесення кандидатур Намолова В.Є. та Стовбуна О.Л. на посаду секретаря міської ради не дали позитивних результатів. Жодний претендент згідно результатів таємного голосування не був обраний.

Перейшовши до розгляду наступних питань порядку денного, депутати підтримали проекти рішень про вільний залишок бюджетних коштів, про спрямування вільних залишків загального та спеціального фондів міського бюджету на початок 2017 року, про уточнення показників міського бюджету.

Було затверджено Положення про матеріальні допомоги; Програму співробітництва територіальних громад на 2017-2020 роки; Програму «Фінансова підтримка районної організації ветеранів війни а Афганістані на 2017 рік»; Положення про картку карлівчанина. Також внесені певні доповнення до деяких міських програм.

Розглянувши клопотання Карлівського ВУЖКГ, депутати погодили вартість ритуальної послуги, яку надає підприємство (копання та закопування могили ручним способом) на літній період у сумі 805 грн.

Рішенням сесії було виділено кошти для реалізації Програми забезпечення окремих категорій громадян м. Карлівка безкоштовним перевезенням у міському автобусному транспорті, кошти для розробки проектно-кошторисної документації на будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям в районі ЗОШ № 3 тощо.

Далі міський голова Олександр Наконечний запропонував повернутися до питання обрання секретаря міської ради і повідомив, що відмовляється від своєї квоти. Таким чином було проведено процес таємного голосування за кандидатуру Стовбуна О.Л., яку повторно запропонувала депутат міської ради Матяш В.В.

За результатами голосування претендент не був обраний, тож депутати прийняли рішення перенести пленарне засідання сімнадцятої сесії на наступний день.

Друге засідання розпочалося із повернення до розгляду питання порядку денного про уточнення показників міського бюджету на 2017 рік у зв’язку із надходженням субвенції з обласного бюджету.

Далі депутати повернулися до питання обрання секретаря міської ради. За результатами таємного голосування секретарем міської ради був обраний Совбун Олег Леонідович, який склавши присягу державного службовця, приступив до виконання своїх обов’язків.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного, депутати міської ради прийняли рішення про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо підтримки торговельної блокади тимчасово окупованих територій України.

Також було затверджено Програму енергоефективної модернізації внутрішнього освітлення м. Карлівка на 2017 рік та надано дозвіл на виготовлення детального плану території на земельні ділянки м. Карлівка.

Найбільш емоційним став розгляд питань категорії Різне. Депутати порушили питання надання допомоги на лікування; автобусного сполучення із р-ну Спиртозаводу до ЗОШ № 1 та гімназії; безкоштовного Інтернету тощо. В ході обговорення питання щодо надання допомоги батькам, у яких дитина, яка потребувала операції померла, з боку депутатів від фракції «Батьківщина» на адресу міського голови пролунали звинувачення в бездіяльності. Але, як зазначив Олександр Наконечний, в той період, коли дитині потрібна була допомога, міська рада виділила кошти, і те, що сесії не відбулося, і рішення не було прийнято – вина самих депутатів. На той час міський голова два тижні знаходився на лікарняному, а тоді два тижні на навчанні, і його обов’язки виконувала інша посадова особа. Але в повноваженнях самих депутатів - зібрати позачергову сесію, навіть з одним питанням порядку денного, що не було зроблено. Тож звинувачувати міського голову в бездіяльності – верх цинізму.

В зв’язку з даною ситуацією Олександр Наконечний дав доручення голові постійної комісії з питань депутатської етики та забезпечення діяльності депутатів Валерію Намолову провести засідання, на якому розглянути питання щодо недопустимої поведінки депутатів.

 

З відеоматеріалом засідання 17 сесії міської ради сьомого скликання невдовзі можна ознайомитися на каналі YouTube Карлівська Громада

  

  

  

 

 

Переглядів: 565 | Додав: Kmr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Наш канал Youtube
Онлайнтрансляції
"Теплі" кредити
Відкрите місто
Валюта
Copyright MyCorp © 2024