Воскресенье, 28.04.2024, 07:14
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика
Головна » 2017 » Март » 9 » У серці народу, в народних устах – це слово Шевченка високе
13:19
У серці народу, в народних устах – це слово Шевченка високе

Є дві дати, що стоять поряд і посідають особливе місце в українському календарі, це – 9 і 10 березня. Вони обрамляють життя Тараса Григоровича Шевченка - славетного сина українського народу.

З нагоди 203-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря в Карлівці біля пам’ятного знаку Тарасу Шевченку відбулися урочистості, на яких були присутні секретар міської ради Людмила Милькова, голова районної ради Петро Світлик, в.о. голови райдержадміністрації Сергій Барилко, представники трудових колективів та громадських організацій.

Керівництво міста та району поклали квіти до пам’ятного знаку Кобзарю, а громадськість міста змогла насолодитися декламуванням вірша у виконанні учениці гімназії імені Ніни Герасименко Юлії Дзьох і вокальним співом Ірини Чумак, яка виконала пісню «Вітре буйний» на вірш Тараса Шевченка.

У ході урочистого мітингу ведуча Сніжана Перцьова повідомила, що за ініціативи громадського Шевченківського комітету Полтавщини в області розпочато культурно-мистецький проект «Образ і слово Кобзаря у вишивці». Заплановано вишити 68 портретів і афоризмів Тараса Шевченка відповідно до 4-го випуску альбому «Портрети Тараса Шевченка» із серії «Українська вишивка» Заслуженого майстра народної творчості України, нині покійного, Григорія Кисіля. Над виконанням цього проекту буде працювати і наша землячка, майстриня з Максимівки Олена Литвин.

  

  

Переглядів: 382 | Додав: Kmr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Наш канал Youtube
Онлайнтрансляції
"Теплі" кредити
Відкрите місто
Валюта
Copyright MyCorp © 2024