Воскресенье, 28.04.2024, 23:39
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика
Головна » 2017 » Апрель » 12 » Пленарне засідання вісімнадцятої позачергової сесії (+відео)
14:15
Пленарне засідання вісімнадцятої позачергової сесії (+відео)

Перед початком пленарного засідання депутати заслухали звернення громадянина Живолупа О.М. стосовно зняття статусу службової квартири з помешкання, в якому проживає він і його родина та прийняли рішення сприяти у вирішенні цього питання.

Далі до порядку денного були внесені доповнення, одне з який стосувалося закінчення опалювального сезону. Міський голова Олександр Наконечний вважає неправомірними дії ПОК ВПТГ «Полтаватеплоенерго», яке припинило теплопостачання в місті з 5 квітня. Таким чином температурний режим в дитсадочках, лікарнях, школах знизився до 14-16 градусів, при стандарті 19-21 градусів. Своїм розпорядженням міський голова визначив дату закінчення опалювального сезону 2016-2017 років у м. Карлівка 15 квітня. З метою відновлення теплопостачання та недопущення неправомірних відключень теплопостачання в подальшому Олександр Наконечний ініціював звернення до Полтавської обласної ради та обласного комунального підприємства «Полтаватеплоенерго», яке було підтримано депутатами міської ради.

Також більшістю голосів депутатів було підтримано встановлення мораторію на підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення до кінця 2017 року.

Ще одне звернення до Уряду, ініційоване міським головою щодо негайного скасування абонентської плати для населення за підключення до системи газопостачання було також підтримано депутатським корпусом.

Неабияку дискусію викликало питання щодо передачі у власність територіальної громади міста Карлівську дільницю «Полтававодоканал». Свою згоду і думку з цього приводу висловили і мешканці міста, які вже втомилися від бездіяльності «Полтававодоканалу». Були й такі, хто категорично проти передачі водоканалу місту, так як занепокоєні, що ціна за воду виросте. Що тарифи обов’язково піднімуться наполегливо запевняв і депутат обласної ради Ігор Горжій. Він, зокрема, наголошував на тому, що місту прийдеться приймати напівзбанкрутіле підприємство. На це міський голова Олександр Наконечний відповів, що процес передачі водоканалу буде виваженим і обрахованим і нагадав, що в минулому році міська рада виділила з міського бюджету майже мільйон гривень на Проекти щодо покращення водопостачання в місті, нічого не вимагаючи від водоканалу. Але інвестуючи чималі кошти, міська рада не має можливості вплинути на роботу комунального підприємства «Полтававодоканал». І щоб надалі не залишатися лише в ролі фінансового донора, доцільно прийняти водоканал у власність громади. Тоді міська влада буде відповідати перед карлівчанами за якість води, тарифи, сервіс, обслуговування тощо. Але, якщо зволікати, то в подальшому вирішення цих проблем вимагатиме використання значно більших ресурсів, ніж зараз, адже інфраструктура мереж водопостачання та водовідведення тільки нищиться, а не оновлюється і не поліпшується.

Після тривалого обговорення було вирішено винести це питання на громадські слухання та звернутися до КП «Полтававодоканал» щодо надання основних техніко-економічних показників діяльності підприємства Карлівської дільниці «Полтававодоканал» за три роки.

Наступні три питання порядку денного стосувалися реєстраційної служби міської ради. Інформацію першого заступника міського голови Сергія Тарасовського про стан виконання розслідування щодо правомірності дій начальника Карлівської служби реєстрації Світлик Я.В. депутати взяли до відому. З першого разу не було прийнято рішення про створення комунального підприємства «Реєстраційна служба Карлівської міської ради». Після невеличкої перерви депутати повернулися до розгляду цього питанн, і зрештою більшістю голосів рішення було прийнято, хоча стають нелогічними дії деяких депутатів, не проголосувавших за початок процесу ліквідації комунальної установи «Карлівська служба реєстрації».

В ході подальшої роботи пленарного засідання було прийнято звернення міського голови та депутатського корпусу міської ради до голови та депутатського корпусу районної ради про співпрацю задля досягнення комплексного, збалансованого і сталого розвитку Карлівського району.

Карлівському ВУЖКГ було погоджено вартість проїзду на міському автобусі на період тимчасового здійснення перевезень пасажирів до проведення конкурсу в розмірі 4,00 грн. Також ВУЖКГ було доручено здійснити заходи щодо будівництва спортивного майданчику по вул. Промисловій в районі ЗОШ № 3.

Так як на рішення сімнадцятої сесії міської ради сьомого скликання щодо надання згоди на встановлення реконструйованого пам’ятника Підгорному М.В. міський голова наклав вето, на пленарному засіданні 11 квітня депутати повторно голосували за це рішення, але потрібної кількості голосів для подолання вето не набралося.

Під час розгляду питань порядку денного в категорії Різне від депутата міської ради Наталії Карпенко надійшла пропозиція про направлення звернення до Полтавської обласної ради щодо неприпустимої поведінки депутата обласної ради Ігоря Горжія, який в ході пленарного засідання свідомо доводив до відома присутніх неправдиву інформацію, спекулюючи фактами і цифрами.

 

Докладніше про хід пленарного засідання можна дізнатися, переглянувши відео.

  

  

Переглядів: 726 | Додав: Kmr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Наш канал Youtube
Онлайнтрансляції
"Теплі" кредити
Відкрите місто
Валюта
Copyright MyCorp © 2024